söndag, september 28, 2008

Tillbaka

Nu ar vi tillbaka i Havanna efter ett par dagar pa landsbygden.
Cienfuego var en i raden av Unesco-skyddade stader som vi betar av pa lopande band numera. Egentligen inget speciellt, men nagra fina gamla hus.
Det mest minnesvarda var val att Ingrid fick kvaljningar av fisken pa en restaurang och att vi bodde hos en kvinna som var ett fyrverkeri. Hon heter Estrella, hennes man och son ar pingisspelare pa landslagsniva och sjalv ar hon rumuthyrare pa hog internationell niva. Svart att beksriva henne, men hon var en unik blandning mellan gastfri och paflugen.
###
Efter det beslot vi oss for att det var dags med sol och bad. Vi bokade in oss pa ett all-inclusive utanfor Trinidad. Vi tog taxi dit, det tog knappt tva timmar. All-inclusive hotellet var valdigt avslappnande, men darifran till trakigt ar ju som bekant inte steget sa langt. Efter tva dagar vid poolen flyttade vi in en natt i Trinidad.
Dar bodde vi i en ny casa particular och gick och kollade in den har Unesco-staden. Den var dock vard sina lovord, fantastiskt pittoresk stad med mycket fint att se.
###
Maten har ar lika illa som befarat. Men vi har hittat en bra italiensk restaurang i ena hornet av Parque Central, det blir var raddning.

Inga kommentarer: