söndag, september 14, 2008

T(u)ristattraktioner

Det var ju väldigt fint i Lago Atitlan där sjön omringas av höga vulkaner, och jo då ja då, vi borde kanske tagit en båt och åkt till en annan av byarna runt sjön och sett på ännu mer indianskt hantverk, och vi missade ju faktiskt att titta på ett vattenfall, så det kan ju hända att vi sitter kvar med ett annat intryck än man borde. Men det var lite tråkigt också. Vi var där i fem timmar, och efter två kände man att det räckte. Alltså ingen total miss, men ingen riktig höjdare heller.
Som om inte det var nog fick vi för bra service på en restaurang. Finns det verkligen någon som gillar när hovmästaren, för att kunna vara till lags inom de första tiondelarna av en sekund, står tre meter från bordet och stirrar på dig under hela måltiden? Och innan du har hunnit svälja första krutongen i ceasar-salladen så har två personer stuckit fram ansiktet över din axel och och frågat om det smakat bra, om allt är bra, om det saknas nåt och hällt upp mer cola i ditt glas. Typiskt vår otur.

Men resan till sjön var fin, på slingrande vägar längs bergssidorna med gröna dalar och genom små byar där man på flera ställen sålde begagnade bilsäten utmed vägarna. På hemvägen hade folk börja löpa med facklor utmed vägarna, många stod i dikesrenen och tittade på. I dag fortsätter nationalksdagsfirandet med mycket parader här i Antigua.
###
Dagens filmtips: Into The Wild. Gripande historia om Christopher som efter college lämnar sin familj för att leva sitt eget liv i vildmarken och runt om i USA. Betyg 4.
###
Dagens filmtips 2: Charlie Wilsons War. Den här hyrde jag för att jag hade lust på något lättsmält. Och det fick jag. Philip Seymour Hoffman gör att filmen kommer upp i betyg 3.
###
Missa inte Bubbens bylinetips på i kommentarfältet på förra inlägget. Den är mycket fin.

Inga kommentarer: