måndag, september 08, 2008

Svår bajlajn

Vanligtvis brukar ju tävlingarna här på bloggen skapa en otrolig aktivitet på bredbanden rungt om i världen. Folk samlar familjen hemma i datorskärmens blåa ljus, tar fram kaffet och sitter och gissar tillsammans. Nästan som på Hylands tid.
Den här gången verkar det dock som jag har lagt ribban lite för högt även för en så allmänbildad läsekrets som den här bloggens.
Det är ju givetvis Aftonbladets Wolfgang Hansson som har stått som förebild till min byline. Hans mästerverk från tidigt 2000-tal har allt en bra byline ska ha; pennan, blocket, blicken.
###
Fråga Fredrik har dock fått en flygande start och för att jag ska hinna sålla i brevhögen, mailskörden och faxberget och även författa redogörande svar till alla spörsmål så kommer vi att vänta med lanseringen av svaren någon dag.
###
Bilderna från orkanen Ike la ju en lite småfuktig filt över resplanerna till Kuba. Man har ju inte särskilt mycket lust att tillbringa tre veckor i ett bombrum i Havanna för att inte blåsa bort. Men jag tror ändå vi kommer att satsa på att det inte blir några fler orkaner. Just nu ser det ut som om vi reser till Kuba den 21 september och kommer tillbaka till Guatemala cirka tre veckor senare.
###
Dagens filmtips- Allt om din mamma. Den första Almodovar-filmen jag sett klart. Och den var väldigt bra. Betyg 4.
###
Apropå Wolfgang Hansson så kom jag att tänka på följande vits som min klasskompis Jonas klämde ur sig en dag när vi gick på JMG i Göteborg.
- Vet ni hur man ser att det är en journalists kalsonger?
- Nej.
- På bylinen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Tja på Er!

Vi har kollat igen eran blogg och bilder på flickr. Vilken resa !! Ha det så gött och sköt om er. Anna & Marcus

Erik sa...

Möcke, möcke snygg byline!

Du ser ut lite ut som om du oroar dig över fråga 7 i söndagens tipspromenad i Friluftsfrämjandets regi. Hade du misuppfattat frågan?

För att bli samma auktoritet som Wolfang får du se till att drecka till dig ett rödnylle där blodkärlen ligger riktigt ytligt. Ungefär som Alex Ferguson.
Men det kommer med tiden. Börja röka röd Prince också.

Fredrik sa...

Tack för alla uppmuntrande ord.

Jag ska jobba på rödnyllet på Kuba. Tror att man kan få en fin "ölbränna" på sandstränderna där. Får hoppas att man kan hitta några engelsmän eller finnar man kan slå sig i lag med.