torsdag, juli 24, 2008

Från Vegas till San Diego

Las Vegas var ett spektakel.
Vi börnade dit direkt från Santa Barbara. Eller direkt och direkt, vi tog en något ofrivillig avstickare till Rose Bowle, Pasadena först så att jag kunde se VM-bronsarenan med egna ögon.

Första natten i Vegas bodde vi på hotellet/casinot New York New York. Där var temat New York. Det innebar att innanmätet var uppbyggt som New York.
Sedan bodde vi två nätter i pyramidhotellet Luxor. Där var temat (som den snabbtänkte kanske redan räknat ut) egyptiskt.
För den som inte har varit i Vegas kan nämnas att staden är sjuk. Det är som ett överdimensionerat Liseberg - några attraktioner + 1000 spelhallar.
För oss som inte gillar att sitta timme ut och timme in och spela på slotmachines erbjöds promenader i ökenhetta.
Man fick dock väldigt mycket hotell för pengarna, så vi har chillat en hel del med böcker och tv och haft det fint.
Nu är det dock gott att ha kommit ut till kusten igen. Här i San Diego är vädret perfekt. Det är varmt med en svalkande bris från havet som ligger på andra sidan motorvägen.
I helgen invaderas San Diego av 300 000 nördar. Det är nämligen serietidnings och science fiction-convent. Vi lyckades i alla fall via Anita på visitor centre att få tag i ett motellrum på Motel 6 i Chula Vista, cirka 1 mil utanför centrum.
Lite senare i kväll ska vi ta en trolley ner till downtown och gå ut och äta något gott. Det har blivit en hel del snabbmat ut med vägarna det sista.

Inga kommentarer: