tisdag, juli 08, 2008

A walk in the park

Det blev daligt med boklasande pa cafe i gar. Vi tog i stallet buss 38 till Maiscon Street. Darifran promenerade vi till Haight Street.
The Haights ar San Franciscos bohemia. Det var har the summer of love startade 1967(om jag forstatt saken ratt). Precis som i andra liknande strok i andra stader sa dominerades gatubilden av independentbutiker som salde skor, vaskor, pipor, t-shirts , obskyr litteratur plus en massa cafe'er och restauranger (med mycket organic food pa menyn).
Vi promenerade omkring drack en cola och kopte med oss indisk mat som vi at i Golden Gate Park.
Golden Gate Park ligger inte vid Golden Gate bron. Den ar dock valdigt stor och befolkad med hippies. Sjalv sag jag ut som tidernas Svenne Banan nar jag i kladd Eccosandaler, khakifargade cargoshorts och en kack morkbla lacostepiketroja kryssade fram mellan horderna av patanda, gittarsspelande och bandanaforsedda individer. Tur i alla fall att min midjevaska ar av modellen som sitter tatt intill kroppen och inte hanger utanfor.
Efter tva timmars gaende genom parken var vi framme vid Ocean Beach. Stor sandstrand, mycket vagor. Inga folk som badar (svinkallt i vattnet) men nagra som surfade.

Just kylan i vattnet ar intressant. Innan jag kollade upp vadret i San Fran. trodde jag att det skulle vara stekhett har. Det visar sig dock alltsa att Stilla Havets kalla strommar fungerar som en climate control for staden. De har dagarna har det varit drygt 20 grader och sol, och precis lagom friskhet i luften. Perfekt vader for stadssemester alltsa.

I dag har vi hyrt cyklar och ska trampa ivag till Golden Gate och over till Salsalido (eller nat i den stilen) som ar en stad som ligger pa andra sidan bron. Ska visst vara bra utsikt dar.
Sa nu ska Svenne Banan har bara ratta till magvaskan och toppa sin turistoutfit med en cykelhjalm innan han ar klar att kasta sig ut i nya aventyr.

Ett bra hotelltips kan ju alltid vara bra att slanga in till alla er trogna blogglasare som suktar efter lite guidning i resevarlden. Darfor far ni tva:
1. Undvik South Beach Hostel i Miami, sallan eller aldrig har val diskrepansen mellan hemsida och verklighet varit storre.
2. Boka in er pa Hacylon Hotel i Sanfrancisco. Hotellet ligger bara ett par minuter fran Union Square pa hornet mellan Jones och Geary. Ar relativt billigt (547 dollars, med tax), frascht och har charm. Dessutom har alla rum kylskap vilket gor att man kan halla nere matkostnaderna en hel del.

Inga kommentarer: