onsdag, juli 09, 2008

På cykeltur

I ett försök att försöka hålla oss vakna längre än till klockan 22 i kväll tar vi det ganska lugnt idag. Ingrid är och klipper sig och jag kollar på Comedy Central (samtidigt som jag skriver detta alltså).

Igår däremot hyrde vi cyklar och trampade över Golden Gate och ner till Saulsalito. Bron var väldigt fin men det som var mest häpnadsväckande var temperaturskillnaden. Så fort man kom över bron blev det stekhett, det var som att öppna en dörr och gå in i ett annat rum, ett väldigt varmt rum.
Vi forstsatte ner mot Saulsalito som är en liten stad på andra sidan bukten. Saulsalito visade sig vara The Haights raka motsats. Väldigt rent och prydligt och bara ett fåtal hippes. Eftersom det antagligen hade knäckt oss fullständigt att cykla tillbaka uppför backarna och tillbaka över bron tog vi färjan tillbaka. En väldigt fin utflykt och jag tror att vi kommer att hyra cyklar igen, även om den här staden är otroligt kuperad.

Gatan vi bor på till exempel, Jones Street, är enligt vår granne Jason ("but my friends call me Sky, its from the DJ days") den brantaste i San Francisco. Han frågade om vi sett skateboardarna som kommer nerfarande för gatan med ett 12 pack öl på ena axeln och ett sexpack i den andra handen. Det har vi inte. Än. Men nu kommer jag att fixa ett stakeout för att få en bild på någon av dessa daredevils.
###
Vi har fått en dator, det blev en Acer och den heter Tone. Väger runt 2 kilo. Både ägare och pc mår bra.
I och med Tones ankomst har vi också kunnat lägga ut lite bilder på nätet. Kameran har ju, föga överraskande, gått varm under den här veckan. Dock utan att några storverk har tagits (men nu hoppas jag på att fånga en skatebordare med 18 öl flygande genom luften). Kolla in några av bilderna på www.flickr.com/ardala
###
I morse fick vi lite lätt panik när vi räknade oss fram till att vi bara hade tre nätter kvar här. Så vi har förlängt till nästa onsdag. Även om det innebär att vi kommer att få bo i fyra olika hotellrum på två olika hotell.
###
För er som undrar
vad jag hade druckit innan jag i förra inlägget påstod att det var prisvärt med 547 dollars för hotellet så gällde det priset för en vecka.
###
Dagens tips; Böcker
Har hittills läst två.
Öyeblikkets Tyranni av Thomas Hylland Eriksen. Läsvärd om hur informationsamhället påverkar oss (är till exempel den här bloggen något som tillför mänskligheten något?). Betyg: 3.

Praktisk retorik av Göran Hägg. Börjar segt men lyfter mot slutet när han släpper det där med att alltid hänvisa till gamla greker och istället analyserar till exempel Bill Clinton och Mona Sahlins. Betyg:3

2 kommentarer:

Sheik Martin sa...

hello. Kul att lasa. Hur ar resplanerna? Kommer ni bege er pa nagon Sidewaysresa i Napa? Det ar val sjalva faaaan att jag missade dig I sverige.

Fredrik sa...

Tjena!
Kan myckdet väl bli sideways i Napa. Vi drar någonstans nästa torsdag och ska vara i L.A. den 29 för att flyga till Cancun.
Några tips på vägen?