fredag, juli 18, 2008

Highway 1

Ja, var ska man börja?
Vi kan säga att det varit en händelserik dag igen. Och vi börjar med en kortversion med dagens höjdpunkter för er som inte orkar läsa oceaner av ord om bilkörning hit och dit och våra möten med naturen.

Vi har kört 17-mile drive
Vi har kört Highway 1
Vi har sett elefantsälarnas liv på nära håll

###

För er som vill fortsätta att läsa kommer här ett fylligare referat
.
Det var ju egentligen tänkt att vi skulle ta det lugnt idag eftersom vi tröttnat på att sitta i bilen. I Monterey (eller snarare Seaside, som vi kom fram till att vi var i) var ju hotellpriserna uppskruvade på grund av att det var MC-race, så vi beslöt oss för att flytta oss.

Efter en snabb vända i Carmel (där Clint Eastwood har varit borgmästare en gång i tiden om jag inte missminner mig) kom vi fram till att vi nog var tvugna att köra en bit in i landet igen för att hitta ett lugnt och billigt motell.Vi satte kursen mot John Steinbecks gamla hemstad Salinas 35 miles bort.

Väl där visade det sig att priserna var ännu högre beronde på MC-racet plus att det var rodeo i stan. Vi åkte därför tillbaka till Monterey igen.
Där upptäckte vi att the 17-mile drive gick i området. Enligt vår guidebok skulle det vara en fin tur, så vi körde in. Och det var en mycket fint. Turen går ju på Pebbels Beach där det ligger fyra golfbanor i världsklass, en massa fantastiskt fina hus och naturen är spektakulär.
Men det var ju ett motell vi skulle ha tag i så vi fortsatte i från ett mulet Pebbels Beach söderut på Highway 1.
I det här läget trodde vi att Highway 1 skulle kantas av motell, men så var det inte. Så vi bara körde på.
Vägen var dock så otroligt fin som alla säger. Det var helt underbart att köra längs bergsväggarba med den havet och den eldröda solen som hängde som en stor apelsin i väster. Det tog oss fyra timmar att komma från Carmel till San Simeon där vi nu har tagit in på ett Motel 6. En fantastisk resa som jag uppmanar alla att göra.
En av höjdpunkterna kom precis på slutet av dagens etapp.Några miles härifrån har en flock Elefantsälar fått igång en koloni. Där verkar livet gå ut på att ligga så tätt som möjligt tillsammans i en form av ormgrop, attackera varandra med sina enorma käftar och rapa i en volym så att det låter som om någon står med en megafon i ett cementrör. Det var hursomhelst väldigt underhållande att se dom kräla omkring och skapa allmän oreda.

Efter över 1000 miles i bilen sedan i måndags ska vi nu vara kvar här i två nätter. Imorgon är målet att ligga vid poolen och läsa ut en bok (som kommer att få ett bra betyg om den inte fullständigt krackelerar sista tredjedelen).
###
Du hittar bilder från dagen om du klickar här. För er som brukar läsa bloggen tillsammans med era barn kan jag pusha lite extra för de här bilderna, de innehåller en hel del del söta djur.

Inga kommentarer: