torsdag, juli 17, 2008

Han har hjort det på bild


För er trogna bloggläsare som legat sömnlösa och undrat vilket av de tre alternativen gårdagens inlägg slutade med vi skulle välja, kommer här svaret:
Alla tre!
Vi har i dag alltså åkt tillbaka till Yosemite. Där "raftade" vi en en hyrd gummflotte (gick lite segt, men var ett bra sätt att se dalen på), vi körde vidare i en timme och kollade in de stora träden (mycket imponerande) innan vi har avslutat med ännu ett maratonpass i bilen och vi är nu framme på Sand Castle Inn i Monterey vid Stilla Havet.

Dagens höjdpunkt var när vi gled fram i vår gummibåt och en stilig hjort plötsligt klev ner i floden några meter framför oss. Den vadade iskallt förbi oss och en annan båt med ett par illskrikande småtjejer från Miami i.
Efter visst tumult fick jag fram kameran redo att fånga lite av naturens skönhet.
Hjorten lät sig dock inte påverka utav uppståndelselsen utan ställde sig bara långsamt till rätta och la en kabel i vattenbrynet innan han smög upp i skogen på andra sidan.

Min entusiasm för stora träd har alltid varit påtaglig. Därför var jag sugen på att ta en entimmas turisttur där man sitter på en liten kärra och får information om träden i hörlurar. Då satte dock Ingrid hälarna i backen och sa ifrån. Jag försökte med all min list få henne att investera 16 dollar i en upplevelse för livet. Dock utan att lyckas.Lite senare när vi istället var på väg till fots till Great Grizzly (det allra största trädet) fick vi se vagnen med turister köra förbi. Ingrid tyckte det var hysteriskt kul att jag ville att vi skulle åka med. Klicka för större bild






Nu är det dags att töckna in. Imorgon fortsätter vi söderut, för det ska vara MC-tävling i Monterey och hotellpriserna tredubblas.



5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.jolenestrailerpark.com/

pls visit trailerpark looks scary luvly og trashy

Bjørn sa...

En liten kommentar fra en av "dina trogna blogglasare":
Dere er virkelig ute på en drømmereise! (Geo.-læreren!)
Trærne i Yosemite er f.eks.en verdensattraksjon, som de fleste av oss bare har lest om.
Squaw Valley hadde IKKE vært nedtur for undertegnede,-det er første OL jeg fulgte nøye. og husker selvsagt svært mange resultat. Apropos: Skal du stte fast noen som tror de er gode på sports-quiz: Spør hvem som ble nr.4på 1500m i Squaw Valley! Har ennå til gode å oppleve at noen kan svare.
Håper du fortsetter prosjektet med din interessante blogg.
Ha det fint, begge to. Bjørn

Fredrik sa...

Mari: Vi var faktiskt på väg att hyra in oss i en trailer i Groveland. Vi var inne på ett 100 år gammalt motell där innehavarinnan hade väldigt korta, men ändå krogia fingrar. Men när vi hittade Hotel Charlotte så tog vi det i stället.

Björn: Jag tror att både geografi- och biologiläraren hade haft sina livs exkursioner här. Träden var som sagt fantastiska men även den övriga floran och faunan är väldigt intressant. Landskapet skiftar väldigt mycket från bergen och ner till havet.

Anders Carlsson sa...

Man blir något avundsjuk på er. Det verkar ju hända saker hela tiden när ni är ute. Kul att du lägger ut kort hela tiden också.

Anonym sa...

tur att det är Stocahmpionatet så man kan slippa bli avundssjuk...