onsdag, augusti 13, 2008

Blue hole ett blåshål

har Den som väntar på något gott väntar... i bland för gäves.
De senaste dagarna har det blåst en ganska frisk östanvind här och det gör att det inte blir någon dykning i Blue Hole imorgon. Lite surt. Istället ska vi åka till ett ställe som heter Spanish Bay och dyka där, blir säkert fint det också.
###
De har en skön anti-push-strategi när det gäller försäljning här. I dag till exempel stod Ingrid och fingrade på ett halsband och ställde lite frågor. Istället för det vanliga tugget om att hon skulle pröva det , special price for you my friend och allt det där andra som kan få en att krevera, frågade säljaren bara hur länge vi skulle vara kvar här, sedan konstaterade han "Go home and think about it. If you want it you come back. Don´t rush it."
###
Dagens goda gärning var att ge vår städtant lite pengar. I samtal med Ingrid har hon berättat (själv har jag nästan uteslutande lyckats tajma min morgontoalett med hennes visiter, så jag får bara sitta och höra konversationen genom en slags träspaljé i taket) att hon sedan tidigare amputerat halva högerfoten och nu hade hon fått någon infektion upp till knäet på samma ben och hade inte pengar att gå till doktorn för. Så det blev förskott på dricksen. Hennes lön ligger bara på runt 1000 kronor i månaden. Hon är för övrigt väldigt skön, och det är alltid en liten höjdpunkt när hon dyker upp med moppen. Hon är från Nicaragua och har mycket målande beskrivit hur hon, på tidigt 80-tal, badat naken under stjärnorna med Björn Afzelius efter en stödkonsert för sandinisterna som han och Wiehe hade i Managua .*
###
Dagens boktips - En sorts kärlek av Ray Kluun. Historien om den cancersjuka Carmen och hennes monofobe man Sten var ju inget uppåttjack precis. Men bra. För den som är ute efter en bok att gråta en skvätt till är det här ett givet val. Klart läsvärd.
Betyg: 3.
###
Apropå betygsättningen av boktipsen har många hört av sig och undrat om jag inte kan komma på ett sätt att polarisera betygen lite. Som det är nu har väl cirka 70% fått betyg 3 och då säger det kanske inte så mycket när du står där och ska välja mellan Dag Solstad och Don Rickles.
Jag är böjd att vika mig för läsarstormen och har planer om att lansera en slags tabell där böckerna få positioner efter hur bra de är i förhållande till varandra.
###
*Det där med Afzelius och städerskans nattliga eskapader var ren lögn för att tillfälligt tillfredställa läsekretsens behov för skvaller och skandaler i den här annars väldigt sedliga bloggen.

2 kommentarer:

Anders Carlsson sa...

Fan också. Jag gick på den om Afzelius. Borde vara mer kritisk mot det du skriver. Det var alltså inte Afzelius, men kanske Åke Jönsson?

Anonym sa...

Det hade säkert varit en sight for sore eyes att se städerskan ligga och guppa i vattnet tillsammans med Åke. Hon har ju i och för sig inte heller inte sagt att hon aldrig har badat med Afzelius. Så det behöver ju inte vara en lögn.