fredag, augusti 22, 2008

Gunilla Bertram har fått en efterträdare

Här ser ni kvinnan som axlat Gunilla Bertrams mantel som min spansklärare. Hon heter Katia och bor i en by utanför Antigua.
Bertram gjorde ju så gott hon kunde för att få mig flytande i matadorernas och flamencodansarnas språk mellan hösten -92 och våren -95, men ärligt talat blev slutresultatet ganska skralt - en etta i slutbetyg.
Nu tar vi dock nya tag och de inledande timmarna med Katia på Chistian Spanish Academy lovade gott. På måndag flyttar vi in till varsin familj. Det kostar bara 90 dollar i veckan, tre mål mat om dagen inkluderat. Och eftersom man brukar få vad man betalar för är jag orolig för att det kommer att vara ganska laber standard. Men vi får se.
###
Svenne Banans resa in i en femininare värld går vidare. För någon vecka sedan salsa och i dag - yoga! Denna moderna form av husmorsgymnastik utfördes på ett litet loft i en ytterst smakfull stenbyggnad några kvarter bort. Och det var inte helt fel att få töja lite i lederna och få lite statisk träning. Tror vi ska tillbaka i morgon bitti igen.
Men inte nog med det. Vi blev även inbjudna till meditation på söndag kväll. Där ska vi sitta och titta in i ett ljus och sedan äta soppa och bröd efteråt. Vill bara för eventuell framtida forsknings skull infoga att om jag kommer hem som sektledare för ett koppel Hare Krishna-munkar eller liknande så var det med yogan i Antigua det började.
För övrigt var det en kille till med på yogan. Han var dock i andra änden av skalan. När han andades lät det som när man andas i syrgastub under vatten, och han kunde sitta skräddare uppochner. (Han stod alltså på huvudet samtidigt som han hade benen i skräddarställning upp mot taket, det såg mycket märkligt ut.)

Inga kommentarer: