måndag, augusti 18, 2008

Oh, Barracuda

Att segla är ett utmärkt sätt att komma från A till B på. De tre dagarna på Ragga Queen var som en liten semester i semestern. Det var god mat, massa bra snorkling och (säkert) hälsosamma svettbad i det bastuvarma tältet nattetid. (Här kan ju poängteras att vi sov i tvåmannatält, så jag badade inte i nån Nya Zeeländares svett). Första natten sov vi på en väldigt liten ö mitt ute i havet. Jag uppskattar ytan på ön till ungefär två straffområden (fotboll). Natt nummer två stannade vi på Tobacco Cayes som är en något större (som två fotbollsplaner). Där fanns det en bar, tolatter, dusch och 20 stycken invånare. Vi blev till slut 16 passagerare på båten. Det var ett gott gäng med folk från lite varstans. Det fiskades också. Pierre, en fransman, fick upp en barracuda på cirka 7 kilo tung. Själv satt jag och vaktade spöt i åtskilliga timmar utan att få något. Bittert.
Kaptenen Miguel var gammal yrkesfiskare. Så när vi hade dåligt med fisk till middagen beväpnade han sig med en harpun och ett cyklop och gav sig ut. Efter 10 minuter var han tillbaka med en hummer och ett par rejäla snappers.
###
Nu är vi i Placencia där vi bor på Hotel Seaspray som ligger på stranden. I går kväll var vi ute och åt med Al, Liv och Joe som var med på båten hit. Joe började yra om att det är malaria här, de som bor här säger dock att det inte ska vara någon fara. Men vi ska kolla upp det lite mer i dag så att vi är på den säkra sidan.
###
Vi har fått nys om att det kan gå att segla vidare härifrån och ner till Guatemala. Det hade varit perfekt.
###
Dagens boktips - The Economic Naturalist av Robert H Frank. Det finns en liknande bok som den här som heter Freakonomics, läs den i stället. Den här boken går ut på att förklara olika fenomen med hjälp av ekonomiska faktorer. Typ, Varför köper kvinnor en brudklänning som de bara kan använda en gång medan männen hyr en smoking, som i utgångspunkten är billigare och dessutom kan användas flera gånger?
Betyg: 2.

Inga kommentarer: